Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Anastasia' s stories... Το στιλ που ζηλεύω...

Story No 6
Το στιλ που ζηλεύω...


Πόσο, μα πόσο πολύ γουστάρω τις τύπισσες, που κυκλοφορούν μέσα σ' ένα πλήθος που ακολουθεί ό,τι προστάζει η τελευταία λέξη της μόδας, ενώ εκείνες κάνουν τη διαφορά, υποστηρίζοντας ένα στιλ ντυσίματος της "παλιάς εποχής".

Είναι τόσο λίγες, τόσο μοναδικές, τόσο ξεχωριστές που με κάνει να τις θαυμάζω απεριόριστα.
Πάνω απ' όλα τις θαυμάζω, γιατί γνωρίζω πόσο ψάξιμο, πόση αφοσίωση και υπέρμετρη αισθητική χρειάζεται για να είσαι vintage!

Όπως είχα πει και στο story No 1, το στιλ μαρτυρά πολλά για τον άνθρωπο και το συγκεκριμένο στιλ φανερώνει ανθρώπους αξιοζήλευτους.

Έχουν διαβάσει, έχουν μελετήσει, γνωρίζουν την ιστορία της μόδας, έχουν δει ταινίες του παλιού κινηματογράφου, έχουν ακούσει μουσικές που άφησαν εποχή. Έχουν ανοίξει πολλές φορές το σεντούκι της γιαγιάς, κυνηγώντας εκείνο το μοναδικό θησαυρό που θα τις κάνει να ξεχωρίσουν και να ταξιδέψουν νοερά στο παρελθόν. Είναι λάτρεις του μοναδικού, νοσταλγοί μιας εποχής του "τότε".

Το vintage θέλει πίστη, αφοσίωση και χρόνο, γι' αυτό και για όλα τα παραπάνω, σε όσους τα καταφέρνουν μ' αυτή τη δύσκολη τέχνη, τους βγάζω το καπέλο!

Vintage είναι τα καινούρια ή μεταχειρισμένα είδη, τα οποία δημιουργήθηκαν σε περασμένες εποχές, συγκεκριμένα στις δεκαετίες μεταξύ 1920- 1980.
Ρούχα που δημιουργήθηκαν πριν το 1920 θεωρούνται αντίκες.
Όταν λέμε ρετρό ( retrospective= αναδρομικός), εννοούμε ρούχο, που μιμείται το στιλ μιας άλλης εποχής.

Για όσους θέλετε να κάνετε μια πρώτη απόπειρα, θα συμβούλευα να ξεκινήσετε με vintage αξεσουάρ, που μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με τη σύγχρονη γκαρνταρόμπα σας.
Για παράδειγμα, μια vintage ζώνη μπορεί να απογειώσει ένα απλό μακό φορεματάκι από τα Zara.

Vintage είδη μπορείτε να βρείτε:
  • Αμερικάνικη Αγορά (Αθηνάς 30, Αθήνα)
  • Yesterday' s Bread (Καλλιδρομίου 87- 89, Εξάρχεια)
  • Bubbles clothes club- shop (Αγ. Γεωργίου 4, Χαλάνδρι)
  • Troc (Δημ. Σούτσου 39, Πλατεία Μαβίλη)

Στη φωτογράφηση που ακολουθεί έκανα μια ρετρό προσέγγιση. ΔΕ χρησιμοποίησα κάποιο vintage στοιχείο, αλλά με σύγχρονα ρούχα και αξεσουάρ προσπάθησα να αποδώσω την αίσθηση μιας άλλης εποχής...


















Ευχαριστώ το μοντέλο Καίτη, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μου και υλοποίησε άριστα αυτό που είχα φανταστεί, διότι αυτή η ποιότητα πηγάζει από μέσα της...

... κι επειδή το vintage είναι ανεξάντλητο κεφάλαιο, υπόσχομαι να επανέλθω σε κάποια άλλη ιστορία μου...

Στέλνω πολλά "ξεθωριασμένα" φιλιά!
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

poncho/ καπέλο/ τσάντα/ αξεσουάρ: Accessorize
παπούτσια: Mara Shoes Fashion
φόρεμα: MANGO










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου