Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Anastasia' s stories... Bohemian Gypsy Girl!

Story No 10
Bohemian Gypsy Girl!

Πόσο χαρούμενη είμαι σήμερα φίλη μου, που επιτέλους καταφέρνω να σου παρουσιάσω το στυλ που αγαπώ περισσότερο απ' όλα και λέω "επιτέλους", γιατί δυσκολεύτηκα πολύ να βρω τη φούστα, που ονειρευόμουν για τη συγκεκριμένη φωτογράφηση και τελικά την έραψα μόνη μου, χα!

Η σημερινή ιστορία μου, λοιπόν, είναι αφιερωμένη στο Bohemian- Gypsy Style!
έχω και μουσικούλα, αν θες...



Το bohemian κίνημα ξεκίνησε από τη Γαλλία το 1850 από καλλιτέχνες, ζωγράφους, ποιητές, συγγραφείς και μουσικούς. Επαναστάτησαν στους αυστηρούς κοινωνικούς περιορισμούς της Βικτωριανής εποχής με τους κορσέδες και τα σκληρά ρούχα, υιοθετώντας άνετα υφάσματα, φαρδιές γραμμές, πολλά κοσμήματα, καπέλα, φουλάρια και ατημέλητα μαλλιά.
Η λέξη bohemian βγαίνει από την περιοχή Bohemia (Βοημία) της Τσεχίας, από όπου θεωρούσαν ότι κατάγονται οι τσιγγάνοι, που έχουν αυτή τη νοοτροπία και γι' αυτό το στυλ ονομάστηκε και gypsy.
To κίνημα επανήλθε στην πιο ακραία του μορφή τη δεκαετία του '60 με την ολοκληρωτική απόρριψη των αυστηρών κοινωνικών και ηθικών αξιών. Ήταν το Ηippie style.


Οι σύγχρονοι bohem τύποι είναι καταρχήν φυσιολάτρεις. Αγαπούν τη φύση και επιλέγουν να ζουν κοντά της. Απολαμβάνουν τις ψιχάλες της βροχής στο πρόσωπό τους, γοητεύονται από το κιτρίνισμα των φύλλων, παρατηρούν τους κορμούς των δέντρων, χορεύουν υπό τον ήχο του κελαηδήματος των πουλιών και το φύσημα του ανέμου. 


Η λατρεία αυτή εκφράζεται σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Στη μουσική που ακούνε, στη διακόσμηση του σπιτιού τους, στις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και φυσικά στα ρούχα που επιλέγουν να φοράνε!


Τα ρούχα τους είναι χαλαρά και άνετα, ώστε τίποτα να μην εμποδίζει την κίνηση και την αναπνοή. Επιλέγουν υφάσματα από φυσικά υλικά, βαμβάκι, γάζες, μαλλί, δέρμα, γούνα. 
Λατρεύουν τα φωτεινά χρώματα και τα μοναδικά σχέδια.
Κατέχουν υπέρμετρη αισθητική, καθώς καταφέρνουν να συνδυάζουν αρμονικά πληθώρα χρωμάτων, prints και αξεσουάρ.
Είναι ένα περίπλοκο στυλ, αφού το συνθέτουν στοιχεία casual, ethnic και vintage!
Δίνει την εντύπωση ατημέλητου κι όμως είναι τόσο αβίαστα προσεγμένο και "ψαγμένο".


Χαρακτηριστικό των bohem ατόμων είναι η αισιοδοξία. Θεωρούν ότι οι δυνάμεις της φύσης οδηγούν πάντα στην ευτυχία της ζωής.
Ο κόσμος τους είναι γεμάτος διασκέδαση, ζεστασιά και λουλούδια. Γι' αυτό το floral print είναι το αγαπημένο τους και τα λουλούδια απαραίτητο αξεσουάρ μαλλιών.


Βασικά, Bohemian σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου και να εξωτερικεύεις κάθε διάθεση και συναίσθημα στο ντύσιμό σου.
 Άλλωστε η ειλικρίνεια είναι το στοιχείο που κάνει το bohem να ξεχωρίζει!

Στις μέρες μας είναι δύσκολο να είσαι φανατικός υποστηρικτής αυτής της ιδεολογίας, όμως εντάσσοντας κάποια στοιχεία στην καθημερινότητά μας, η ζωή γίνεται πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική, πιο παιχνιδιάρικη και "φευγάτη"!


Αχ, φίλη μου,  είναι το στυλ που μιλάει περισσότερο στην ψυχή μου, γιατί έχει χαρακτήρα, ιδεολογία και δίνει μαθήματα ζωής στον σύγχρονο άνθρωπο!

Στέλνω ανέμελους χαιρετισμούς μέχρι την επόμενη ιστορία μου!
Να είσαι εδώ!
Αναστασία!

*Ευχαριστώ το Bohemian- Gypsy Girl της ιστορίας μου, Χρυσούλα, που είναι όλα όσα προείπα και ακόμη παραπάνω!

φούστα by me, Anastasia Michail Mentesidou!
καπέλο, φουλάρια, τσάντα, βραχιόλια: Accessorize
κολιέ: H&M



.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου